• Professionell norsk översättning för ditt företag

  Vi översätter till och från norska – snabbt, effektivt och till Skandinaviens bästa priser

  Få en bra offert!

Professionell norsk översättning, t.ex. svenska till norska, norska till svenska, engelska till norska etc.

Norge har genom många år varit en naturlig handelspartner för Sverige på grund av den geografiska närheten, de kulturella banden – och inte minst de närbesläktade språken.

Svensk-norsk eller norsk-svensk översättning är ju lättare än mellan de flesta andra språkkombinationer som en följd av den språkliga likheten.

Ekonomiskt går det förträffligt för våra norska grannar, särskilt inom energisektorn i vilken Norge faktiskt kan glädja sig åt höga världspriser på olja och gas.

Svenska företag exporterar varje år för åtskilliga miljarder kronor till Norge, och därför kan det vara en bra idé att få kontrakt, broschyrer, foldrar, säljbrev etc. översatta till norska, dels för att undvika missförstånd och dels för att människor i allmänhet föredrar att läsa texter skrivna på sitt modersmål.

Hur mycket liknar svenska och norska varandra?

Det är definitivt så att det är förhållandevis enkelt för svenskar och norrmän att förstå varandra, men muntligt gör det stor skillnad om vi talar med en norrman från Bergen, Oslo eller Trondheim.

Skillnaderna mellan norskt och svenskt skriftspråk är inte så stora, men det finns en rad ord som har helt annan betydelse än vad man förväntar sig, och dessutom många liknande ord som dock har tydliga nyansskillnader i innebörden. Därmed kan det vara mycket viktigt med en korrekt norsk översättning för att undvika missförståelse av en text, vilket är särskilt viktigt om man arbetar med juridiska eller tekniska dokument eller liknande.

Professionell norsk översättning utan förvirring

Denker Media har arbetat med norsk översättning på uppdrag av en lång rad företag och organisationer med behov av att utrycka sig tydligt och lättläst i skrift.

Våra översättare har ingående kunskaper om skillnaderna mellan svenska och norska, och vi kan därmed lugnt garantera att resultatet blir en korrekt norsk översättning varje gång – naturligtvis levererad vid avtalad tidpunkt.

Översättning mellan svenska, norska, danska, finska, engelska etc.

Denker Medias norska översättare är uteslutande modersmålsöversättare och översätter olika slags texter inom följande språkkombinationer:

 • Norska-svenska
 • Svenska-norska
 • Norska-danska
 • Danska-norska
 • Norska-finska
 • Finska-norska
 • Norska-engelska
 • Engelska-norska
 • Norska-tyska
 • Tyska-norska
 • Norska-franska
 • Franska-norska

Få offert på norsk översättning idag

Hos Denker Media är vi alltid redo att lämna en snabb och konkurrenskraftig offert på översättningar till och från norska.

Få en kostnadsfri offert på norsk översättning redan idag.

oversaettelsesfirma

Få en offert på norsk översättning!

Språklösningar för ditt företag

Översättning

När ditt företag behöver få ex. broschyrer, manualer eller årsrapporter översatta handplockar vi de bästa översättarna för uppdraget.

Korrekturläsning

Korrekturläsning på högsta nivå. Våra skickliga korrekturläsare kvalitetssäkrar ditt företags broschyrer, manualer, årsrapporter etc.

Textförfattning

Beväpnade med ord, poesi och kunnande är de redo att hjälpa till när ditt företag behöver bra texter.

Marknadsföring/SoMe

Vi hjälper ditt företag in på nya marknader med effektiva och innovativa marknadsföringslösningar.

Voice-over/talinspelningar

Vi erbjuder professionell talinspelning på alla språk för reklam, filmprojekt m.m.

Transkribering

Vi erbjuder transkribering av digitala ljudinspelningar, föredrag, konferenser, podcasts, TV-intervjuer, filmer etc.

Kunduttalanden

«Vi lägger stor vikt vid korrekt översättning och snabb leverans av de färdiga dokumenten i utsatt tid. Denker Media har visat sig vara den perfekta leverantören som alltid levererar hög kvalitet.»

«Efter att förgäves ha kontaktat olika översättningsbyråer hittade vi Denker Media. De svarade snabbt och levererade uppdraget i utsatt datum. Detta är fantastiskt när man har en kort deadline!»

«Alltid snabb och flexibel hantering. Vi är tacksamma att vi har hittat Denker Media.»

«Vi har nu flera gånger anlitat Denker Media för översättning och upplever varje gång att de är mycket tillmötesgående och håller en mycket hög servicenivå.»

UTVALDA KUNDER

Om Denker Media

Denker Media är en översättningsbyrå som erbjuder översättningar till och från alla språk, t.ex. norska, danska, finska och engelska.

Vi översätter alla typer av texter, bl.a. broschyrer, kataloger, manualer, juridiska kontrakt och årsrapporter. Läs mer om vår översättningsbyrå.

Genomsnittlig svarstid
Nöjda kunder
Konkurrenskraftiga priser

Få en offert!

Följ oss!

   © Denker Media All Rights Reserved