Låt en professionell översättare ta hand om era texter

Det är viktigt att inte överlåta sitt översättningsarbete till vem som helst – felöversättningar leder ju till onödiga missförstånd och dessutom merkostnader när en felaktig text ska ”repareras” av en professionell översättare.

Var gör en översättare?

En översättares främsta uppgift är att översätta en text på ett sådant sätt att det översatta resultatet är troget originalet, men samtidigt är anpassat till destinationsspråket på så sätt att den översatta texten framstår som levande och lättläst för mottagaren – och läsaren ska inte kunna märka att texten är en översättning.

En översättare måste naturligtvis göra mer än att bara översätta en text ord för ord, annars kunde man lika gärna göra översättningen maskinellt.

Översättaren måste ha förståelse för språk

Översättaren måste ha djup och grundlig förståelse för de båda språk han/hon arbetar med. Man måste förstå bl.a. jargong, liknelser, talesätt och ordlekar och hitta målspråkets motsvarigheter, eller åtminstone ord och uttryck på målspråket som är så nära originalets ord och uttryck som möjligt.

Hur väljer man rätt översättare?

Först och främst är det viktigt att inte stirra sig blind på priset när man ska välja rätt översättare för sitt översättningsuppdrag.

Rätt översättare ska klara av uppdraget till ett konkurrenskraftigt pris och inom de avtalade tidsramarna, och måste ha en relevant bakgrund i det fackområde han/hon översätter inom. Det är ex. inte särskilt lämpligt att en översättare helt utan erfarenhet inom IT översätter en systemmanual.

Vi anlitar endast erfarna översättare

Hos Denker Media anlitar vi enbart översättare med relevant språklig bakgrund, och kan därmed garantera våra många kunder en kompetent lösning av deras översättningsuppdrag.

Vi värderar alltid de enskilda översättarna, och delegerar uppdraget till den översättare som av olika anledningar har bäst förutsättningar att leverera ett resultat som är till kundens fulla belåtenhet.

Få en kostnadsfri offert på översättning

Kontakta oss för en kostnadsfri offert redan idag om ditt företag behöver översättning av broschyrer, tekniska dokument eller marknadsföringsmaterial.

Få en offert på översättning eller ring 070-66 180 16.

oversaettelsesfirma

Få en offert på översättning

Språklösningar för ditt företag

Översättning

När ditt företag behöver få ex. broschyrer, manualer eller kataloger översatta handplockar vi de bästa översättarna för uppdraget.

Korrekturläsning

Korrekturläsning på högsta nivå. Våra skickliga korrekturläsare kvalitetssäkrar ditt företags broschyrer, manualer, årsrapporter etc.

Textförfattning

Beväpnade med ord, poesi och kunnande är de redo att hjälpa till när ditt företag behöver bra texter.

Marknadsföring/SoMe

Vi hjälper ditt företag in på nya marknader med effektiva och innovativa marknadsföringslösningar.

Voice-over/talinspelningar

Vi erbjuder professionell talinspelning på alla språk för reklam, filmprojekt m.m.

Transkribering

Vi erbjuder transkribering av digitala ljudinspelningar, föredrag, konferenser, podcasts, TV-intervjuer, filmer etc.

Kunduttalanden

«Vi lägger stor vikt vid korrekt översättning och snabb leverans av de färdiga dokumenten i utsatt tid. Denker Media har visat sig vara den perfekta leverantören som alltid levererar hög kvalitet.»

DSV Miljö

«Efter att förgäves ha kontaktat olika översättningsbyråer hittade vi Denker Media. De svarade snabbt och levererade uppdraget i utsatt datum. Detta är fantastiskt när man har en kort deadline!»

Bruun Rasmussen Kunstauktioner

«Alltid snabb och flexibel hantering. Vi är tacksamma att vi har hittat Denker Media.»

Cult

«Vi har nu flera gånger anlitat Denker Media för översättning och upplever varje gång att de är mycket tillmötesgående och håller en mycket hög servicenivå.»

Zealand Care

UTVALDA KUNDER

Om Denker Media

Denker Media är en översättningsbyrå som erbjuder översättningar till alla språk, bl.a. svenska, norska, danska, finska och engelska.

Vi översätter alla typer av texter, t.ex. broschyrer, manualer, juridiska kontrakt och årsrapporter. Läs mer om vår översättningsbyrå.

Genomsnittlig svarstid
Nöjda kunder
Konkurrenskraftiga priser

Fakta

25

års erfarenhet i översättningsbranschen

2388

anknutna modersmålsöversättare

+ 1000

olika språkkombinationer

5473

nöjda kunder

Få en offert!

Följ oss!

   © Denker Media All Rights Reserved